Rabobank Assen en Noord-Drenthe

AssenRuns 

–Rabo Scholencompetitie–

AssenRuns, het samenwerkingsverband tussen zes hardloopevenementen, atletiekvereniging AAC’61 en de Gemeente Assen, biedt uw leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Scholencompetitie.

Leerlingen van de basisscholen in en om Assen kunnen deelnemen aan alle zes hardloopevenementen die onder AssenRuns vallen.

Met elke deelnemende leerling vergaart een basisschool punten in de competitie. Daarvoor hoeft een school zich nergens aan te melden, vanaf één deelnemende leerling doet een school automatisch mee in de competitie. Het is daarom ook niet nodig dat telkens dezelfde leerlingen meedoen: als leerling zes keer meelopen mag natuurlijk best, maar het hoeft niet. Aan het eind van het schooljaar zal, na afloop van de ‘Mini TT Run‘, de uiteindelijke Top-3 bekend gemaakt worden. Vervolgens vindt er een aparte prijsuitreiking plaats op de winnende scholen. Daarbij wordt ook de leerling gehuldigd die het meeste heeft bijgedragen aan het resultaat van zijn/haar school.

Op verzoek verzorgt AssenRuns ook speciale loop-clinics die leerlingen voorbereiden op deelname aan een kidsrun. Een mooi ingrediënt van gymles(sen) en/of van een sportdag.

Klassement 2018/19

–Eindstand na 6 runs–

Zoals ieder jaar was één week voor de grote motorraces het hele TT-Circuit bestemd voor hardlopers. Het was een prachtige dag om te rennen en dat kwamen zo’n 160 kids ook lekker doen. Met al flink wat publiek op de hoofdtribune had elk van de drie categorieën twee mini-bikes die voor hen uitreden. En dat leidde tot sportieve prestaties.
Deze afsluitende run heeft de Top-3 van de Scholencompetitie nog veranderd, want KC Emmaschool schuift naar de derde plek, ten koste van KC Het Krijt, die eindigt op een vijfde plek. KC De Kloostertuin behoudt de koppositie in het eindklassement en KC De Heksenketel de tweede plaats. KC De Borg eindigt als vierde.
Klik hier voor alle uitslagen.

Positie School
1 KC De Kloostertuin
2 KC De Heksenketel
3 KC Emmaschool
4 KC De Borg
5 KC Het Krijt
6 KC De Scharmhof
7 KC Kloosterveen
8 KC De Marskramer
9 KC Het Sterrenschip
10 KC De Regenboog
11 KC De Parel
12 KC Theo Thijssen
13 KC De Vuurvogel
14 KC Driemaster
15 KC Valkenhorst
16 KC De Lichtbaak
17 KC Het Kompas
18 Vrijeschool De Es
19 KC De Driesprong
20 KC Baggelhuizen
21 KC De Veldkei
22 KC Het Octaaf
23 KC De Boei
23 RKBS Maria in Campis
25 KC De Meander
26 KC W.A. van Lieflandschool
27 KC De Cirkel

Aangesloten evenementen

–Een overzicht–

Puntentelling

Regelmatig stellen (vooral ouders) vragen over de puntentelling in de Scholencompetitie. En dat is niet vreemd, want die is best ingewikkeld. Elk kind dat meedoet verdient als ‘score’ het aantal punten van zijn of haar plek in het klassement. Dus eindigt iemand als achtste in zijn of haar categorie, dan levert dat acht punten op. Daaraan valt direct op dat je meer punten verkrijgt naarmate je later over de finish komt. De school met de minste punten staat daarom het hoogst in het klassement.

Daarnaast is de puntentelling zo ingericht dat:
– elke deelnemende leerling bijdraagt aan het resultaat voor zijn of haar school, dus ook als iemand niet ‘voorin eindigt’;
– vooral het deelnemen aan de runs wordt gewaardeerd (al vanaf één leerling).

Kortom: ook als leerlingen na een run niet op het podium staan scoren zij toch voor hun school!

Sterker nog: als een gestarte leerling de finish niet weet te halen levert ook dat punten op, want deelnemen is belangrijker dan winnen!

Deelname

Elke leerling van een Asser basisschool die meeloopt in één of meer AssenRuns hardloop verzamelt punten voor zijn/haar school. Op deel te nemen aan de competitie hoeft een school zich niet ergens aan te melden. Dat gaat vanzelf door de deelname van leerlingen. Daarbij is het van belang dat een leerling bij inschrijving de schoolnaam doorgeeft.

Leerlingen kunnen zich zelfstandig aanmelden per AssenRuns loop, waaraan ze willen deelnemen onder vermelding van de schoolnaam. Voor sommige lopen worden kosten in rekening gebracht voor deelname. Meer informatie over de zes lopen van Assen Runs kunt u vinden op www.assenruns.com

In andere steden is de scholencompetitie voor basisschool leerlingen een gezonde uitdaging gebleken. Veel leerlingen die niet of nauwelijks (kunnen) sporten buiten school, zijn gebaat bij het gezamenlijk sportief bezig zijn. Dat je een andere basisschool kunt ‘verslaan’ maakt het extra leuk.

Scholen wordt verzocht om deelname door leerlingen aan te moedigen. Daarbij is het ook mogelijk om een speciale kinder clinic te organiseren op school. Wellicht tijdens een gymles of als onderdeel van een sportdag.

Goed doel

Het is tevens mogelijk om als deelnemende school te lopen voor een eigen gekozen goed doel. Op deze manier worden de leerlingen extra gestimuleerd om aan zoveel mogelijk van de vijf lopen deel te nemen en zo via een sponsorloop geld op te halen voor een goed doel. Dit is geen verplichting uiteraard.
Assen Runs heeft indien gewenst een sponsorformulier per loop beschikbaar.

Meer informatie