Rabobank Assen en Noord-Drenthe

AssenRuns 

–Rabo Scholencompetitie–

AssenRuns, het samenwerkingsverband tussen zes hardloopevenementen, atletiekvereniging AAC’61 en de Gemeente Assen, biedt uw leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Scholencompetitie.

Leerlingen van de basisscholen in en om Assen kunnen deelnemen aan alle zes hardloopevenementen die onder AssenRuns vallen.

Met elke deelnemende leerling vergaart een basisschool punten in de competitie. Daarvoor hoeft een school zich nergens aan te melden, vanaf één deelnemende leerling doet een school automatisch mee in de competitie. Het is daarom ook niet nodig dat telkens dezelfde leerlingen meedoen: als leerling zes keer meelopen mag natuurlijk best, maar het hoeft niet. Aan het eind van het schooljaar zal, na afloop van de ‘Mini TT Run‘, de uiteindelijke Top-3 bekend gemaakt worden. Vervolgens vindt er een aparte prijsuitreiking plaats op de winnende scholen. Daarbij wordt ook de leerling gehuldigd die het meeste heeft bijgedragen aan het resultaat van zijn/haar school.

Op verzoek verzorgt AssenRuns ook speciale loop-clinics die leerlingen voorbereiden op deelname aan een kidsrun. Een mooi ingrediënt van gymles(sen) en/of van een sportdag.

Klassement 2018/19

–Tussenstand na 3 runs–

Tijdens de Baggelhuizercross op zo. 18 nov. hebben de Sint en drie Pieten staan juichen voor bijna 1oo basisschoolleerlingen die punten bij elkaar liepen voor hun school. Het was een droge dag, maar wel met een harde wind. En dat past goed bij een cross-loop. Voor alle lopers en hun fans werd goed gezorgd door de Sint, want: wie hardloopt krijgt lekkers! En natuurlijk gaf de Sint na afloop de prijzen weg en veel complimenten voor zoveel sportende kinderen. Kijk hier voor de uitslagen.

Na deze cross zit de helft van de Rabo Scholencompetitie erop. In de nieuwe tussenstand neemt KC De Kloostertuin de 1e plaats over van KC De Heksenketel. KC De Borg blijft op haar 3e plaats staan en KC Het Krijt springt knap van plek 6 naar plek 4. Maar ook KC Kloosterveen doet goede zaken door van plek 9 te stijgen naar plek 5. Mooie prestaties!

Op zo. 31 maart 2019 is de FORTE 10 van Assen de vierde van de zes kidruns van de Asser Scholencompetitie. Een mooie run op het complex van de atletiekvereniging AAC’61. De kidsruns starten vanaf 14:00 en deelname is gratis.

Positie School
1 KC De Kloostertuin
2 KC De Heksenketel
3 KC De Borg
4 KC Het Krijt
5 KC Kloosterveen
6 KC Emmaschool
7 KC De Scharmhof
8 KC De Marskramer
9 KC Het Sterrenschip
10 KC De Regenboog
11 KC De Parel
12 KC De Driesprong
13 Vrijeschool De Es
14 KC Valkenhorst
15 KC Driemaster
16 KC De Vuurvogel
17 KC Theo Thijssen
18 KC Het Kompas
19 KC De Meander
20 KC W.A. van Lieflandschool
21 KC De Veldkei
22 KC De Lichtbaak
23 KC De Cirkel
23 Leonardo-afdeling

Aangesloten evenementen

–Een overzicht–

Puntentelling

Regelmatig stellen (vooral ouders) vragen over de puntentelling in de Scholencompetitie. En dat is niet vreemd, want die is best ingewikkeld. Elk kind dat meedoet verdient als ‘score’ het aantal punten van zijn of haar plek in het klassement. Dus eindigt iemand als achtste in zijn of haar categorie, dan levert dat acht punten op. Daaraan valt direct op dat je meer punten verkrijgt naarmate je later over de finish komt. De school met de minste punten staat daarom het hoogst in het klassement.

Daarnaast is de puntentelling zo ingericht dat:
– elke deelnemende leerling bijdraagt aan het resultaat voor zijn of haar school, dus ook als iemand niet ‘voorin eindigt’;
– vooral het deelnemen aan de runs wordt gewaardeerd (al vanaf één leerling).

Kortom: ook als leerlingen na een run niet op het podium staan scoren zij toch voor hun school!

Sterker nog: als een gestarte leerling de finish niet weet te halen levert ook dat punten op, want deelnemen is belangrijker dan winnen!

Deelname

Elke leerling van een Asser basisschool die meeloopt in één of meer AssenRuns hardloop verzamelt punten voor zijn/haar school. Op deel te nemen aan de competitie hoeft een school zich niet ergens aan te melden. Dat gaat vanzelf door de deelname van leerlingen. Daarbij is het van belang dat een leerling bij inschrijving de schoolnaam doorgeeft.

Leerlingen kunnen zich zelfstandig aanmelden per AssenRuns loop, waaraan ze willen deelnemen onder vermelding van de schoolnaam. Voor sommige lopen worden kosten in rekening gebracht voor deelname. Meer informatie over de zes lopen van Assen Runs kunt u vinden op www.assenruns.com

In andere steden is de scholencompetitie voor basisschool leerlingen een gezonde uitdaging gebleken. Veel leerlingen die niet of nauwelijks (kunnen) sporten buiten school, zijn gebaat bij het gezamenlijk sportief bezig zijn. Dat je een andere basisschool kunt ‘verslaan’ maakt het extra leuk.

Scholen wordt verzocht om deelname door leerlingen aan te moedigen. Daarbij is het ook mogelijk om een speciale kinder clinic te organiseren op school. Wellicht tijdens een gymles of als onderdeel van een sportdag.

Goed doel

Het is tevens mogelijk om als deelnemende school te lopen voor een eigen gekozen goed doel. Op deze manier worden de leerlingen extra gestimuleerd om aan zoveel mogelijk van de vijf lopen deel te nemen en zo via een sponsorloop geld op te halen voor een goed doel. Dit is geen verplichting uiteraard.
Assen Runs heeft indien gewenst een sponsorformulier per loop beschikbaar.

Meer informatie