AssenRuns 

–Scholencompetitie–

Klik hier voor Nieuwsbrief Scholencompetitie

AssenRuns, het samenwerkingsverband tussen diverse hardloopevenementen, atletiekvereniging AAC’61 en de Gemeente Assen, biedt basisschoolleerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Scholencompetitie.

Leerlingen van de basisscholen in en om Assen kunnen gratis deelnemen aan alle hardloopevenementen die onder AssenRuns vallen.

Met elke deelnemende leerling verkrijgt een basisschool punten in de competitie. Daarvoor hoeft een school zich nergens aan te melden, vanaf één deelnemende leerling doet een school automatisch mee in de competitie. Het is daarom ook niet nodig dat telkens dezelfde leerlingen meedoen: meelopen in alle runs is natuurlijk super, maar het hoeft niet. Aan het eind van het schooljaar zal, na afloop van de ‘TT City Run‘, de uiteindelijke Top-3 bekend gemaakt worden. Vervolgens vindt er een aparte prijsuitreiking plaats op de winnende scholen. Daarbij wordt ook de leerling gehuldigd die het meeste heeft bijgedragen aan het resultaat van zijn/haar school.

Op verzoek verzorgt AssenRuns ook speciale loop-clinics die leerlingen voorbereiden op deelname aan een kidsrun. Een mooi ingrediënt van gymles(sen) en/of van een sportdag.

Klassement 2023/2024

–Eindstand na 5 runs–

Op zaterdag 22 juli werd de AssenRuns Scholencompetitie 2023/2024 beslist tijdens de 2e editie van de TT City Run. Dit uitverkochte loopfestijn kon plaatsvinden bij heerlijk ‘hardloopweer’: mooi droog, maar niet te warm. Aan de Plateau Kidsrun namen maar liefst 215 basisschoolleerlingen deel, afkomstig van 19 verschillende Asser basisscholen. Dus weer een geweldige opkomst! Voor alle jonge deelnemers was er een prachtig kleurige medaille en voor de categorie-winnaars ook nog een mooie trofee.

Na verwerking van alle resultaten blijkt dat de Top-3 is gewijzigd. Met deelnemers in alle categorieën weet KC De Marskramer op te schuiven van plek 4 naar plek 3. Dit gaat ten koste van KC De Kloostertuin die eindigt op plek 4. De eerste twee posities blijven ongewijzigd: KC De Heksenketel eindigt op de 1e plaats en KC Emmaschool op plek 2.

Andere opvallende verschuivingen zijn:

  • KC Theo Thijssen eindigt in de Top-10 door te springen van plek 11 naar plek 9. En dat na hun ook al grote sprong in het klassement na de TRI4you Zwemloop. Knap gedaan!
  • KC Het Sterrenschip stoomt op van plek 16 naar plek 12.
  • En KC De Veldkei klimt van plek 15 naar plek 13.
  • KC De Regenboog schuift van plek 20 naar plek 17.
  • Drie scholen weten één positie te stijgen: KC Het Kompas naar plek 16, KC De Meander naar plek 20 en KC De Cirkel naar plek 21.

Op deze pagina vind je de uitslagen van de Plateau Kidsrun bij de TT City Run 2024.

Positie School
1 KC De Heksenketel
2 KC Emmaschool
3 KC De Marskramer
4 KC De Kloostertuin
5 KC Het Krijt
6 KC Kloosterveen
7 KC De Borg
8 KC De Scharmhof
9 KC Theo Thijssen
10 KC Baggelhuizen
11 KC De Parel
12 KC Het Sterrenschip
13 KC De Veldkei
14 RKBS Vredeveldschool
15 KC Het Octaaf
16 KC Het Kompas
17 KC De Regenboog
18 KC De Driesprong
19 KC Valkenhorst
20 KC De Meander
21 KC De Cirkel
22 Vrijeschool De Es
23 KC De Lichtbaak
24 R.K. Maria in Campisschool
25 KC W.A. van Lieflandschool

Aangesloten evenementen

–Een overzicht–

Puntentelling

Regelmatig stellen (vooral ouders) vragen over de puntentelling in de Scholencompetitie. En dat is niet vreemd, want die is best ingewikkeld. Elk kind dat meedoet verdient als ‘score’ het aantal punten van zijn of haar plek in het klassement. Dus eindigt iemand als achtste in zijn of haar categorie, dan levert dat acht punten op. Daaraan valt direct op dat je meer punten verkrijgt naarmate je later over de finish komt. De school met de minste punten staat daarom het hoogst in het klassement.

Daarnaast is de puntentelling zo ingericht dat:
– elke deelnemende leerling bijdraagt aan het resultaat voor zijn of haar school, dus ook als iemand niet ‘voorin eindigt’;
– vooral het deelnemen aan de runs wordt gewaardeerd (al vanaf één leerling).

Kortom: ook als leerlingen na een run niet op het podium staan scoren zij toch voor hun school!

Sterker nog: als een gestarte leerling de finish niet weet te halen levert ook dat punten op, want deelnemen is belangrijker dan winnen!

Deelname

Elke leerling van een Asser basisschool die meeloopt in één of meer AssenRuns hardloop verzamelt punten voor zijn/haar school. Op deel te nemen aan de competitie hoeft een school zich niet ergens aan te melden. Dat gaat vanzelf door de deelname van leerlingen. Daarbij is het van belang dat een leerling bij inschrijving de schoolnaam doorgeeft.

Leerlingen kunnen zich zelfstandig aanmelden per AssenRuns loop, waaraan ze willen deelnemen onder vermelding van de schoolnaam. Voor sommige lopen worden kosten in rekening gebracht voor deelname. Meer informatie over de zes lopen van Assen Runs kunt u vinden op www.assenruns.com

In andere steden is de scholencompetitie voor basisschool leerlingen een gezonde uitdaging gebleken. Veel leerlingen die niet of nauwelijks (kunnen) sporten buiten school, zijn gebaat bij het gezamenlijk sportief bezig zijn. Dat je een andere basisschool kunt ‘verslaan’ maakt het extra leuk.

Scholen wordt verzocht om deelname door leerlingen aan te moedigen. Daarbij is het ook mogelijk om een speciale kinder clinic te organiseren op school. Wellicht tijdens een gymles of als onderdeel van een sportdag.

Goed doel

Het is tevens mogelijk om als deelnemende school te lopen voor een eigen gekozen goed doel. Op deze manier worden de leerlingen extra gestimuleerd om aan zoveel mogelijk van de verschillende lopen deel te nemen en zo via een sponsorloop geld op te halen voor een goed doel. Dit is geen verplichting uiteraard.

Vraag om meer informatie …

Nieuwsbrief AssenRuns Scholencompetitie

Abonneren op de nieuwsbrief

* = Verplichte invoer

Intuit Mailchimp