AssenRuns 

–Scholencompetitie–

Klik hier voor Nieuwsbrief Scholencompetitie

AssenRuns, het samenwerkingsverband tussen diverse hardloopevenementen, atletiekvereniging AAC’61 en de Gemeente Assen, biedt basisschoolleerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Scholencompetitie.

Leerlingen van de basisscholen in en om Assen kunnen gratis deelnemen aan alle hardloopevenementen die onder AssenRuns vallen.

Met elke deelnemende leerling verkrijgt een basisschool punten in de competitie. Daarvoor hoeft een school zich nergens aan te melden, vanaf één deelnemende leerling doet een school automatisch mee in de competitie. Het is daarom ook niet nodig dat telkens dezelfde leerlingen meedoen: meelopen in alle runs is natuurlijk super, maar het hoeft niet. Aan het eind van het schooljaar zal, na afloop van de ‘TT City Run‘, de uiteindelijke Top-3 bekend gemaakt worden. Vervolgens vindt er een aparte prijsuitreiking plaats op de winnende scholen. Daarbij wordt ook de leerling gehuldigd die het meeste heeft bijgedragen aan het resultaat van zijn/haar school.

Op verzoek verzorgt AssenRuns ook speciale loop-clinics die leerlingen voorbereiden op deelname aan een kidsrun. Een mooi ingrediënt van gymles(sen) en/of van een sportdag.

Klassement 2023/2024

–Tussenstand na 2 runs–

Na de (alternatieve) Baggelhuizercross bij AAC’61 is er weer een nieuwe tussenstand in de competitie over 2023/2024.
Daarin zitten weer aardig wat verschuivingen:

  • KC Emmaschool schuift van plek 3 naar 2.
  • KC De Kloostertuin gaat van plek 6 naar de 3e positie.

Diverse scholen weten twee posities te stijgen:

  • KC De Scharmhof van plek 10 naar plek 8.
  • KC De Veldkei van plek 13 naar plek 11.
  • KC Valkenhorst van plek 20 naar plek 18.

KC Baggelhuizen vliegt van plek 22 naar plek 13.

Tot slot schuift KC De Lichtbaak van plek 24 naar plek 21.

Op deze pagina vind je alle uitslagen van de kidsruns tijdens de Baggelhuizercross van 19 november jl.

Positie School
1 KC De Heksenketel
2 KC Emmaschool
3 KC De Kloostertuin
4 KC De Borg
5 KC De Marskramer
6 KC Het Krijt
7 KC Kloosterveen
8 KC De Scharmhof
9 KC De Parel
10 KC De Driesprong
11 KC De Veldkei
12 KC Het Octaaf
13 KC Baggelhuizen
14 KC Het Sterrenschip
15 RKBS Vredeveldschool
16 KC Theo Thijssen
17 KC De Meander
18 KC Valkenhorst
19 KC De Regenboog
20 KC Het Kompas
21 KC De Lichtbaak
22 KC De Cirkel
23 R.K. Maria in Campisschool
24 Vrijeschool De Es
25 KC W.A. van Lieflandschool

Aangesloten evenementen

–Een overzicht–

Puntentelling

Regelmatig stellen (vooral ouders) vragen over de puntentelling in de Scholencompetitie. En dat is niet vreemd, want die is best ingewikkeld. Elk kind dat meedoet verdient als ‘score’ het aantal punten van zijn of haar plek in het klassement. Dus eindigt iemand als achtste in zijn of haar categorie, dan levert dat acht punten op. Daaraan valt direct op dat je meer punten verkrijgt naarmate je later over de finish komt. De school met de minste punten staat daarom het hoogst in het klassement.

Daarnaast is de puntentelling zo ingericht dat:
– elke deelnemende leerling bijdraagt aan het resultaat voor zijn of haar school, dus ook als iemand niet ‘voorin eindigt’;
– vooral het deelnemen aan de runs wordt gewaardeerd (al vanaf één leerling).

Kortom: ook als leerlingen na een run niet op het podium staan scoren zij toch voor hun school!

Sterker nog: als een gestarte leerling de finish niet weet te halen levert ook dat punten op, want deelnemen is belangrijker dan winnen!

Deelname

Elke leerling van een Asser basisschool die meeloopt in één of meer AssenRuns hardloop verzamelt punten voor zijn/haar school. Op deel te nemen aan de competitie hoeft een school zich niet ergens aan te melden. Dat gaat vanzelf door de deelname van leerlingen. Daarbij is het van belang dat een leerling bij inschrijving de schoolnaam doorgeeft.

Leerlingen kunnen zich zelfstandig aanmelden per AssenRuns loop, waaraan ze willen deelnemen onder vermelding van de schoolnaam. Voor sommige lopen worden kosten in rekening gebracht voor deelname. Meer informatie over de zes lopen van Assen Runs kunt u vinden op www.assenruns.com

In andere steden is de scholencompetitie voor basisschool leerlingen een gezonde uitdaging gebleken. Veel leerlingen die niet of nauwelijks (kunnen) sporten buiten school, zijn gebaat bij het gezamenlijk sportief bezig zijn. Dat je een andere basisschool kunt ‘verslaan’ maakt het extra leuk.

Scholen wordt verzocht om deelname door leerlingen aan te moedigen. Daarbij is het ook mogelijk om een speciale kinder clinic te organiseren op school. Wellicht tijdens een gymles of als onderdeel van een sportdag.

Goed doel

Het is tevens mogelijk om als deelnemende school te lopen voor een eigen gekozen goed doel. Op deze manier worden de leerlingen extra gestimuleerd om aan zoveel mogelijk van de verschillende lopen deel te nemen en zo via een sponsorloop geld op te halen voor een goed doel. Dit is geen verplichting uiteraard.

Vraag om meer informatie …

Nieuwsbrief AssenRuns Scholencompetitie

Abonneren op de nieuwsbrief

* = Verplichte invoer

Intuit Mailchimp