AssenRuns 

–Scholencompetitie–

Klik hier voor Nieuwsbrief Scholencompetitie

AssenRuns, het samenwerkingsverband tussen diverse hardloopevenementen, atletiekvereniging AAC’61 en de Gemeente Assen, biedt basisschoolleerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Scholencompetitie.

Leerlingen van de basisscholen in en om Assen kunnen gratis deelnemen aan alle hardloopevenementen die onder AssenRuns vallen.

Met elke deelnemende leerling verkrijgt een basisschool punten in de competitie. Daarvoor hoeft een school zich nergens aan te melden, vanaf één deelnemende leerling doet een school automatisch mee in de competitie. Het is daarom ook niet nodig dat telkens dezelfde leerlingen meedoen: meelopen in alle runs is natuurlijk super, maar het hoeft niet. Aan het eind van het schooljaar zal, na afloop van de ‘Mini TT Run‘, de uiteindelijke Top-3 bekend gemaakt worden. Vervolgens vindt er een aparte prijsuitreiking plaats op de winnende scholen. Daarbij wordt ook de leerling gehuldigd die het meeste heeft bijgedragen aan het resultaat van zijn/haar school.

Op verzoek verzorgt AssenRuns ook speciale loop-clinics die leerlingen voorbereiden op deelname aan een kidsrun. Een mooi ingrediënt van gymles(sen) en/of van een sportdag.

Klassement 2022/2023

–Eindstand na 5 runs–

Na de afsluitende TT City Run is er in de Top-3 van de Scholencompetitie niets meer verschoven:
– KC De Kloostertuin staat stevig op de eerste plek.
– KC De Heksenketel handhaaft zich op de 2e plek.
– En KC Emmaschool voltooid dit trio op plek 3.

De voormalige nummers 5 en 6 stijgen elk een plaats:
– KC Het Krijt hopt naar plek 4.
– En KC De Borg legt beslag op 5.
– Door deze verschuiving belandt KC De Scharmhof op plek 6

KC Het Sterrenschip maakt nog een knappe sprong van plek 14 naar plek 9.
En KC Kloosterveen wint één plek en schuift de Top-10 binnen.

Buiten die Top-10 zorgt de Tine Marcusschool voor een grote verrassing door vanuit het niets op een 12e plek te eindigen. Knap gedaan! Wat daarbij (een beetje) helpt is dat er in de klassering licht wordt gecorrigeerd voor de omvang van een school.

Naast deze ‘nieuwkomer’ in de Scholencompetitie was voor het eerst ook De Aventurijn vertegenwoordigd.

Tot slot springt KC Baggelhuizen van plek 24 naar plek 18!

In de eerste TT City Run liepen er leerlingen vanuit 22 Asser basisscholen.
En aan de totale competitie deden leerlingen mee afkomstig van 27 Asser basisscholen.

Het verloop van de standen in de Scholencompetitie over het schooljaar vind je ook in Scholencompetitie Uitslagen.

Positie School
1 KC De Kloostertuin
2 KC De Heksenketel
3 KC Emmaschool
4 KC Het Krijt
5 KC De Borg
6 KC De Scharmhof
7 KC De Parel
8 KC De Marskramer
9 KC Het Sterrenschip
10 KC Kloosterveen
11 KC Het Octaaf
12 Tine Marcusschool
13 KC De Veldkei
14 KC Theo Thijssen
15 Vrijeschool De Es
16 KC De Driesprong
17 R.K. Maria in Campisschool
18 KC Baggelhuizen
19 KC Valkenhorst
20 KC De Meander
21 De Aventurijn
22 KC De Lichtbaak
23 KC De Regenboog
24 KC Het Kompas
25 KC De Driemaster
26 KC De Cirkel
27 KC W.A. van Lieflandschool

Aangesloten evenementen

–Een overzicht–

Puntentelling

Regelmatig stellen (vooral ouders) vragen over de puntentelling in de Scholencompetitie. En dat is niet vreemd, want die is best ingewikkeld. Elk kind dat meedoet verdient als ‘score’ het aantal punten van zijn of haar plek in het klassement. Dus eindigt iemand als achtste in zijn of haar categorie, dan levert dat acht punten op. Daaraan valt direct op dat je meer punten verkrijgt naarmate je later over de finish komt. De school met de minste punten staat daarom het hoogst in het klassement.

Daarnaast is de puntentelling zo ingericht dat:
– elke deelnemende leerling bijdraagt aan het resultaat voor zijn of haar school, dus ook als iemand niet ‘voorin eindigt’;
– vooral het deelnemen aan de runs wordt gewaardeerd (al vanaf één leerling).

Kortom: ook als leerlingen na een run niet op het podium staan scoren zij toch voor hun school!

Sterker nog: als een gestarte leerling de finish niet weet te halen levert ook dat punten op, want deelnemen is belangrijker dan winnen!

Deelname

Elke leerling van een Asser basisschool die meeloopt in één of meer AssenRuns hardloop verzamelt punten voor zijn/haar school. Op deel te nemen aan de competitie hoeft een school zich niet ergens aan te melden. Dat gaat vanzelf door de deelname van leerlingen. Daarbij is het van belang dat een leerling bij inschrijving de schoolnaam doorgeeft.

Leerlingen kunnen zich zelfstandig aanmelden per AssenRuns loop, waaraan ze willen deelnemen onder vermelding van de schoolnaam. Voor sommige lopen worden kosten in rekening gebracht voor deelname. Meer informatie over de zes lopen van Assen Runs kunt u vinden op www.assenruns.com

In andere steden is de scholencompetitie voor basisschool leerlingen een gezonde uitdaging gebleken. Veel leerlingen die niet of nauwelijks (kunnen) sporten buiten school, zijn gebaat bij het gezamenlijk sportief bezig zijn. Dat je een andere basisschool kunt ‘verslaan’ maakt het extra leuk.

Scholen wordt verzocht om deelname door leerlingen aan te moedigen. Daarbij is het ook mogelijk om een speciale kinder clinic te organiseren op school. Wellicht tijdens een gymles of als onderdeel van een sportdag.

Goed doel

Het is tevens mogelijk om als deelnemende school te lopen voor een eigen gekozen goed doel. Op deze manier worden de leerlingen extra gestimuleerd om aan zoveel mogelijk van de verschillende lopen deel te nemen en zo via een sponsorloop geld op te halen voor een goed doel. Dit is geen verplichting uiteraard.

Vraag om meer informatie …

Nieuwsbrief AssenRuns Scholencompetitie

Schrijf je in op de Nieuwsbrief Scholencompetitie

* verplicht veld