AssenRuns 

–Scholencompetitie–

AssenRuns, het samenwerkingsverband tussen zes hardloopevenementen, atletiekvereniging AAC’61 en de Gemeente Assen, biedt uw leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Scholencompetitie.

Leerlingen van de basisscholen in en om Assen kunnen deelnemen aan alle zes hardloopevenementen die onder AssenRuns vallen.

Met elke deelnemende leerling vergaart een basisschool punten in de competitie. Daarvoor hoeft een school zich nergens aan te melden, vanaf één deelnemende leerling doet een school automatisch mee in de competitie. Het is daarom ook niet nodig dat telkens dezelfde leerlingen meedoen: als leerling zes keer meelopen mag natuurlijk best, maar het hoeft niet. Aan het eind van het schooljaar zal, na afloop van de ‘Mini TT Run‘, de uiteindelijke Top-3 bekend gemaakt worden. Vervolgens vindt er een aparte prijsuitreiking plaats op de winnende scholen. Daarbij wordt ook de leerling gehuldigd die het meeste heeft bijgedragen aan het resultaat van zijn/haar school.

Op verzoek verzorgt AssenRuns ook speciale loop-clinics die leerlingen voorbereiden op deelname aan een kidsrun. Een mooi ingrediënt van gymles(sen) en/of van een sportdag.

Klassement 2017/18

–Tussenstand na 2 runs–

De lichte regen op zaterdag 7 oktober had gelukkig maar weinig invloed op het enthousiasme van de leerlingen die meededen aan de Kloostervesterun. De meeste van de 130 deelnemers kwamen van de basisscholen in Kloosterveen. Onder die scholen viel vooral OBS Kloosterveen op met maar liefst 36 hardlopers. Dankzij deze massale deelname scoorde de school goed in alle categorieën en belandt daardoor met een reuzensprong op de eerste plek in de nieuwe tussenstand!
Andere scholen in Kloosterveen met veel deelnemers waren:
–  CBS De Kloostertuin:  27
–  CBS Het Krijt:  20
–  OBS Het Sterrenschip:  19
–  GBS De Parel:  7
En goed nieuws is dat er na twee runs nu al leerlingen vanuit 21 verschillende Asser basisscholen hebben meegedaan.

De volgende run is de Baggelhuizercross op zondag 19 nov. Bij deze laatste run voor de winterstop mag je heerlijk vies worden. Je rent over het strand en door het natte gras bij de Baggelhuizerplas. En met een beetje geluk laat Sinterklaas dan ook nog wat pieten meedoen.

De kids uit Groepen 1 en 2 starten om 11:45 met de 500m. De 1.000m start om 11:55 en de 1.500m om 12:10. De prijsuitreikingen zijn steeds direct na de finish. Inschrijven kan vooraf t/m 17 nov. via www.inschrijven.nl of op kort voor de start op locatie.

Positie School
1 OBS Kloosterveen
2 OBS De Heksenketel
3 OBS De Marskramer
4 CBS De Kloostertuin
5 CBS De Borg
6 CBS Het Krijt
7 CBS De Scharmhof
8 OBS Het Sterrenschip
9 GBS De Parel
10 OBS Emmaschool
11 Vrije School De Es
12 CBS De Regenboog
13 OBS Valkenhorst
13 OBS De Vuurvogel
15 OBS De Veldkei
15 CBS De Lichtbaak
15 GBS De Driesprong
18 W.A. van Lieflandschool
18 CBS Het Kompas
18 OBS Baggelhuizen
18 GBS De Cirkel

Aangesloten evenementen

–Een overzicht–

Puntentelling

Regelmatig stellen (vooral ouders) vragen over de puntentelling in de Scholencompetitie. En dat is niet vreemd, want die is best ingewikkeld. Elk kind dat meedoet verdient als ‘score’ het aantal punten van zijn of haar plek in het klassement. Dus eindigt iemand als achtste in zijn of haar categorie, dan levert dat acht punten op. Daaraan valt direct op dat je meer punten verkrijgt naarmate je later over de finish komt. De school met de minste punten staat daarom het hoogst in het klassement.

Daarnaast is de puntentelling zo ingericht dat:
– elke deelnemende leerling bijdraagt aan het resultaat voor zijn of haar school, dus ook als iemand niet ‘voorin eindigt’;
– vooral het deelnemen aan de runs wordt gewaardeerd (al vanaf één leerling).

Kortom: ook als leerlingen na een run niet op het podium staan scoren zij toch voor hun school!

Sterker nog: als een gestarte leerling de finish niet weet te halen levert ook dat punten op, want deelnemen is belangrijker dan winnen!

Deelname

Elke leerling van een Asser basisschool die meeloopt in één of meer AssenRuns hardloop verzamelt punten voor zijn/haar school. Op deel te nemen aan de competitie hoeft een school zich niet ergens aan te melden. Dat gaat vanzelf door de deelname van leerlingen. Daarbij is het van belang dat een leerling bij inschrijving de schoolnaam doorgeeft.

Leerlingen kunnen zich zelfstandig aanmelden per AssenRuns loop, waaraan ze willen deelnemen onder vermelding van de schoolnaam. Voor sommige lopen worden kosten in rekening gebracht voor deelname. Meer informatie over de zes lopen van Assen Runs kunt u vinden op www.assenruns.com

In andere steden is de scholencompetitie voor basisschool leerlingen een gezonde uitdaging gebleken. Veel leerlingen die niet of nauwelijks (kunnen) sporten buiten school, zijn gebaat bij het gezamenlijk sportief bezig zijn. Dat je een andere basisschool kunt ‘verslaan’ maakt het extra leuk.

Scholen wordt verzocht om deelname door leerlingen aan te moedigen. Daarbij is het ook mogelijk om een speciale kinder clinic te organiseren op school. Wellicht tijdens een gymles of als onderdeel van een sportdag.

Goed doel

Het is tevens mogelijk om als deelnemende school te lopen voor een eigen gekozen goed doel. Op deze manier worden de leerlingen extra gestimuleerd om aan zoveel mogelijk van de vijf lopen deel te nemen en zo via een sponsorloop geld op te halen voor een goed doel. Dit is geen verplichting uiteraard.
Assen Runs heeft indien gewenst een sponsorformulier per loop beschikbaar.

Meer informatie