Rabobank Assen en Noord-Drenthe

AssenRuns 

–Rabo Scholencompetitie–

AssenRuns, het samenwerkingsverband tussen zes hardloopevenementen, atletiekvereniging AAC’61 en de Gemeente Assen, biedt uw leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Scholencompetitie.

Leerlingen van de basisscholen in en om Assen kunnen deelnemen aan alle zes hardloopevenementen die onder AssenRuns vallen.

Met elke deelnemende leerling vergaart een basisschool punten in de competitie. Daarvoor hoeft een school zich nergens aan te melden, vanaf één deelnemende leerling doet een school automatisch mee in de competitie. Het is daarom ook niet nodig dat telkens dezelfde leerlingen meedoen: als leerling zes keer meelopen mag natuurlijk best, maar het hoeft niet. Aan het eind van het schooljaar zal, na afloop van de ‘Mini TT Run‘, de uiteindelijke Top-3 bekend gemaakt worden. Vervolgens vindt er een aparte prijsuitreiking plaats op de winnende scholen. Daarbij wordt ook de leerling gehuldigd die het meeste heeft bijgedragen aan het resultaat van zijn/haar school.

Op verzoek verzorgt AssenRuns ook speciale loop-clinics die leerlingen voorbereiden op deelname aan een kidsrun. Een mooi ingrediënt van gymles(sen) en/of van een sportdag.

Klassement 2017/18

–Eindstand na 6 runs–

Op zaterdag 23 juni vormde de TT-Run al weer de afsluiting voor het schooljaar 2017/2018. Voor deze run stonden de scholen in de Top-5 erg dicht bij elkaar. Daardoor was het erg spannend. Blijkbaar hadden de scholen dat ook in de gaten, want er was een record aantal deelnemers. Maar doordat in de Top-5 alle scholen veel leerlingen op de been brachten veranderde er uiteindelijk maar weinig in de Top-5:

• Net als vorig jaar legt CBS Kloostertuin weer beslag op de eerste plek
• Gevolgd door dezelfde nr.2 van vorig jaar: OBS De Heksenketel
• CBS De Borg handhaaft zich knap op plek 3 en wint daarmee voor de eerste een beker in deze competitie!
• Net buiten de Top-3 wordt nog van plek gewisseld:
• OBS Kloosterveen klimt van plek 5 naar plek 4
• En daarmee eindigt CBS Het Krijt in het eindklassement op plek 5

Over het gehele schooljaar hebben er leerlingen meegedaan vanuit 26 Asser basisscholen.
Nu op naar de zomervakantie. En daarna de prijsuitreikingen aan de scholen Top-3 op vrijdag 7 september (tussen 09:00 en 12:00).

De eerste run in het nieuwe schooljaar is de 4 Mijl van Assen op zaterdag 15 september 2018.

Positie School
1 CBS De Kloostertuin
2 OBS De Heksenketel
3 CBS De Borg
4 OBS Kloosterveen
5 CBS Het Krijt
6 OBS Emmaschool
7 OBS De Marskramer
8 CBS De Scharmhof
9 OBS Het Sterrenschip
10 OBS Valkenhorst
11 OBS Baggelhuizen
12 GBS De Parel
13 CBS Het Kompas
14 Vrije School De Es
15 CBS De Regenboog
15 OBS De Vuurvogel
17 CBS Het Octaaf
18 OBS Theo Thijssen
19 OBS De Veldkei
20 CBS De Lichtbaak
21 W.A. van Lieflandschool
22 OBS Driemaster
23 SBO De Meander
23 GBS De Cirkel
23 GBS De Driesprong
26 KBS Maria in Campis

Aangesloten evenementen

–Een overzicht–

Puntentelling

Regelmatig stellen (vooral ouders) vragen over de puntentelling in de Scholencompetitie. En dat is niet vreemd, want die is best ingewikkeld. Elk kind dat meedoet verdient als ‘score’ het aantal punten van zijn of haar plek in het klassement. Dus eindigt iemand als achtste in zijn of haar categorie, dan levert dat acht punten op. Daaraan valt direct op dat je meer punten verkrijgt naarmate je later over de finish komt. De school met de minste punten staat daarom het hoogst in het klassement.

Daarnaast is de puntentelling zo ingericht dat:
– elke deelnemende leerling bijdraagt aan het resultaat voor zijn of haar school, dus ook als iemand niet ‘voorin eindigt’;
– vooral het deelnemen aan de runs wordt gewaardeerd (al vanaf één leerling).

Kortom: ook als leerlingen na een run niet op het podium staan scoren zij toch voor hun school!

Sterker nog: als een gestarte leerling de finish niet weet te halen levert ook dat punten op, want deelnemen is belangrijker dan winnen!

Deelname

Elke leerling van een Asser basisschool die meeloopt in één of meer AssenRuns hardloop verzamelt punten voor zijn/haar school. Op deel te nemen aan de competitie hoeft een school zich niet ergens aan te melden. Dat gaat vanzelf door de deelname van leerlingen. Daarbij is het van belang dat een leerling bij inschrijving de schoolnaam doorgeeft.

Leerlingen kunnen zich zelfstandig aanmelden per AssenRuns loop, waaraan ze willen deelnemen onder vermelding van de schoolnaam. Voor sommige lopen worden kosten in rekening gebracht voor deelname. Meer informatie over de zes lopen van Assen Runs kunt u vinden op www.assenruns.com

In andere steden is de scholencompetitie voor basisschool leerlingen een gezonde uitdaging gebleken. Veel leerlingen die niet of nauwelijks (kunnen) sporten buiten school, zijn gebaat bij het gezamenlijk sportief bezig zijn. Dat je een andere basisschool kunt ‘verslaan’ maakt het extra leuk.

Scholen wordt verzocht om deelname door leerlingen aan te moedigen. Daarbij is het ook mogelijk om een speciale kinder clinic te organiseren op school. Wellicht tijdens een gymles of als onderdeel van een sportdag.

Goed doel

Het is tevens mogelijk om als deelnemende school te lopen voor een eigen gekozen goed doel. Op deze manier worden de leerlingen extra gestimuleerd om aan zoveel mogelijk van de vijf lopen deel te nemen en zo via een sponsorloop geld op te halen voor een goed doel. Dit is geen verplichting uiteraard.
Assen Runs heeft indien gewenst een sponsorformulier per loop beschikbaar.

Meer informatie