AssenRuns 

–Nieuws–

Stand na vier wedstrijden
|17-09-2017|

De organisatie van de Winkelrijk Marsdijkrun kijkt terug op een geweldige WinkelRijk MarsdijkRun. Ondanks de regen en modder een record aantal deelnemers.

De tussenstand van de AssenRuns Competitie 2017 is inmiddels bijgewerkt!
Heb jij je ondertussen ook al ingeschreven voor de Kloosterveste Run op 7 oktober 2017 om nog meer punten te behalen?

Klassement

Foto: Erik van Echten

Stand na drie wedstrijden
|12-09-2017|

De tussenstand van de AssenRuns Competitie 2017 is bijgewerkt!
Wie durft de strijd aan tijdens de Winkelrijk MarsdijkRun?

Klassement

Rennen voor je leven !
|08-09-2017|

Afgelopen vrijdag reikte wethouder Albert Smit op drie Asser basisscholen de prijzen uit voor de AssenRuns Scholencompetitie 2016/2017. Aan deze competitie van zes Asser hardloopevenementen door het hele schooljaar deden vorig schooljaar leerlingen mee van 25 Asser basisscholen. De wethouder benadrukte dat je toch vooral ‘rent voor je leven’. Veel leerlingen meenden dat dit ging over een overstroming, een dino die je achterna zit of snel stijgende lava. Nu is hard kunnen rennen in zo’n geval erg slim, maar het ging ergens anders over. Namelijk dat regelmatig hardlopen erg gezond is. Voor botten, voor spieren, voor uithoudingsvermogen en zelfs … voor de hersenen! Ja, je gaat er gewoon beter van leren.

Onder veel interesse ontvingen drie schooldirecteuren een mooie beker plus een zelf in te plannen loop-clinic. De eerste plaats was voor CBS De Kloostertuin, de tweede plek voor OBS De Heksenketel en de derde plaats voor OBS Emmaschool. Alle leerlingen die hebben meegedaan kijken er al weer naar uit om de beker van hun school eens een week mee naar huis te mogen nemen. Op elk van deze scholen was er ook een prijs voor de leerling die het meest had bijgedragen aan de klassering van zijn of haar school. Op CBS De Kloostertuin was dit Stan Everts, op OBS De Heksenketel Ilse Clobus en op OBS Emmaschool Zoë Bultstra.

Hierbij felicitaties aan alle scholen voor hun gezamenlijke prestaties en in het bijzonder aan Stan, Ilse en Zoë voor hun getoonde inzet.

Prijsuitreiking scholencompetitie 2016-2017
|06-09-2017|

Op zaterdag 17 juni vormde de Mini TT-Run de ontknoping van de AssenRuns Scholencompetitie. Daarbij startte CBS De Kloostertuin vanaf ‘pole position’, omdat zij na de afgelopen Asser Stadsloop al comfortabel aan kop ging. Deze positie heeft zij niet meer prijsgegeven en daarmee is CBS De Kloostertuin de winnaar van de scholencompetitie over het schooljaar 2016/2017. Ook de plekken 2 en 3 werden zodanig sterk verdedigd dat daarin geen verschuivingen optraden. Dit brengt in de eindstand OBS De Heksenketel op 2 en OBS Emmaschool op 3. Een knappe prestatie werd geleverd door CBS Het Krijt. Vorig jaar eindigde zij nog net in de top-10, dit schooljaar stomen zij in de eindstand op naar plek 4.

Dit schooljaar renden er weer meer leerlingen mee dan vorig jaar. Aan deze eindstand is goed te zien dat vooral deelname loont. Daarbij goed presteren is meegenomen, maar niet het belangrijkste. Zo deden er over dit schooljaar vanuit CBS De Kloostertuin 56 individuele leerlingen mee aan één tot zes runs. Voor OBS De Heksenketel en OBS Emmaschool waren dat 36 en 28 leerlingen.

De prijsuitreikingen aan de scholen vinden plaats na de zomervakantie op vrijdag 8 september. Tussen 09:00 en 12:00 komt wethouder Albert Smit de drie winnende scholen hun beker uitreiken. Ook ontvangt dan de leerling die het meest heeft bijgedragen aan het resultaat van zijn of haar school een persoonlijke beker.

Android

De WinkelRijk MarsdijkRun app
|30-07-2017|

De WinkelRijk MarsdijkRun is trots om samen met New Nexus een App te kunnen lanceren met alle informatie over de Winkelrijk MarsdijkRun 2017. Download deze op je telefoon en je hebt alle info direct bij de hand. Tot ziens op 16 september!

 

Apple
Inschrijven

LET OP: De meetellende afstand voor de AssenRuns Competitie is de 4 mijl!

De WinkelRijk MarsdijkRun op zaterdag 16 september 2017.
|30-07-2017|

“De 4 mijl van Assen”

Help een handje met je voeten in Assen!
Op zaterdag 16 september klinkt opnieuw het startschot van de Winkelrijk Marsdijk Run in Assen (Anne Frank park). Dit jaar heeft UNICEF aansluiting gevonden bij deze run. Er is een run voor kinderen van de basisschool voor groep 1&2, groep 3&4&5, groep 6&7&8 en voor jeugd en volwassenen. UNICEF zal aanwezig zijn en samen met de organisatie proberen het nog wat leuker te maken.

Loop je mee?

Doe het voor je eigen gezondheid en voor een goed doel. Laat je sponsoren, bijvoorbeeld door je ouders, familie en vrienden en help UNICEF overal ter wereld kinderen helpen met het recht op een gezonde opvoeding en op sport en spel. Dat mag dan vanzelfsprekend zijn in Nederland, maar dat is niet overal. Help een handje met je voeten: loop mee en start zelf eenvoudig een sponsoractie de site :Unicef WinkelRijk MarsdijkRun

Om mee te doen moet je natuurlijk ook inschrijven voor de Winkelrijk MarsdijkRun, heb je je nog niet ingeschreven? Ga dan nu naar Inschrijven

Voor meer informatie, ga naar www.marsdijkrun.nl

De TT-Run op zaterdag 17 juni 2017.
|07-06-2017|

De TT-Run is een van de meest bijzondere loopervaringen van Nederland. 

De TT-Run wordt jaarlijks eenmalig georganiseerd, exact een week voor de echte TT MotoGP Assen. Het TT Circuit is een unieke locatie om te hardlopen en op de 3e zaterdag van juni ook nog extra bijzonder! Assen, Nederland, Europa en de hele wereld staan klaar voor de MotoGP TT Assen.

Bijzonder?!

Deelnemers en toeschouwers van de eerdere edities zijn lovend! Bekijk onze Facebookpagina voor een indruk van beelden, berichten, reacties en aanbevelingen. De organisatie neemt je mee in een ware race! Start vanaf Pole Position, achter de Safety Cars, loop je lap(s) (ronden) en finish in de Pitlane waar je wordt afgevlagd door Gridgirls. Het TT Circuit is in volle gereedheid gebracht voor de TT Assen en ligt er daarom optimaal verzorgd bij. De eerste MotoGP teams zijn binnen en de sfeer is adembenemend.

Inschrijven

LET OP: De meetellende afstand voor de TT-Run is one lap!

Inschrijven

De10vanAssen op zondag 2 april 2017.
|21-02-2017|

Op zondag 2 april 2017 is het weer tijd voor De10vanAssen!
Een gezellige loop voor de recreant of wedstrijdloper, met als doel het plezier in het hardlopen en het genieten van een prachtig verhard parcours door het Asserbos.

Scholencompetitie AssenRuns 2016-2017
We starten met alweer de 4e wedstrijd van de Scholencompetitie van AssenRuns. Alle kinderen van de basisscholen krijgen de mogelijkheid om op een echte atletiekbaan hun rondje(s) te lopen. Een topconditie is echt niet nodig en dat je nog niet eerder hebt meegedaan met de scholencompetitie maakt niet uit. We vinden het alleen al erg leuk dat je mee doet! Uiteraard hebben we voor iedere deelnemer een mooie herinnering.

AssenRuns Competitie 2017
Dit jaar maakt de 5 kilometer deel uit van de AssenRuns Competitie.
Om voor het eindklassement in aanmerking te komen, dien je vier van de zes meetellende afstanden uit te lopen. 

De10vanAssen
Na de scholencompetitie is de start van de vijf en de tien kilometer. We hebben weer een prachtig verhard parcours van vijf kilometer uitgezet, dat start op de atletiekbaan en via het Asserbos weer eindigt bij AAC’61.

Programma AssenRuns Competitie 2017 is bekend
|20-02-2017|

Ook in 2017 bestaat de AssenRuns Competitie uit 6 wedstrijden.

Omdat er al een aantal competities bestaan voor de langere afstanden, hebben wij dit jaar gekozen voor de kortere afstanden.
We zijn benieuwd wie er op het podium komen te staan!
Een wedstrijdje winnen is daarvoor niet eens nodig. Wanneer je minimaal 4 van de 6 wedstrijden meedoet, kun je al een heleboel punten verzamelen.

Daarnaast hebben de junioren dit jaar hun eigen klassement, naast de senioren en de masters!

We zien jullie graag bij de openingswedstrijd op 2 april: #De10vanAssen

Meetellende afstanden 2017
Reglement 2017

Prachtige bekers voor de Scholencompetitie AssenRuns
|13-02-2017|

Heb jij ze al gezien?
Deze prachtige bekers kun je winnen met de Scholencompetitie van AssenRuns!
Er zijn nog 3 wedstrijden te gaan dit schooljaar:

 De10vanAssen op 2 april 2017
– De Asserstadsloop op 21 mei 2017
– De TT-Run op 17 juni 2017

We zien je graag!

Agenda AssenRuns 2017, daar kun je niet omheen!
|11-02-2017|

Tijdens de 5e Run2Day Assen Trimloop is het spandoek met de agenda van AssenRuns 2017 getoond langs de baan van AAC ’61.

Daar kun je toch niet omheen?
Noteer de data in je agenda en schrijf je in!

Mooi bedrag voor Stichting ENERGY4ALL
|03-02-2017|

Door alle lopers die deelgenomen hebben aan de Asserstadsloop, konden wij afgelopen week weer een mooi bedrag overmaken aan ons goede doel Stichting Energy4All.

Elke week worden er in Nederland 1 á 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Slechts 50% van deze kinderen wordt ouder dan 10 jaar, 70% van de kinderen wordt niet volwassen. Kinderen met een energiestofwisselingsziekte hebben een defecte batterij, deze is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Helaas is er op dit moment nog geen behandeling mogelijk of medicijn beschikbaar.

Bron: http://www.deasserstadsloop.nl/nieuws/

Scholen uit Assen tekenen sportief convenant in strijd tegen obesitas.
|25-01-2017|

Vanmiddag werd onder toeziend oog van wethouder Hoogeveen het ‘No-Be Samen fit’ convenant getekend tussen vijf VO/mbo scholen en de st. Asserstadsloop. RTV Drenthe doet hiervan verslag op haar website. De leerlingen van CS Vincent van Gogh Dr. Nassau College, Drenthe College Noorderpoort Gezondheidszorg Assen en Alfa-college zijn betrokken bij een sportieve en gezonde levensstijl voor de leerlingen. Samen fit!

Bron: http://www.deasserstadsloop.nl/nieuws/

NO-BE SAMEN FIT
|24-01-2017|

Het No-Be (no obesitas) ‘Samen fit’is een convenant tussen de stichting Asserstadsloop en de vijf grote VO/MBO scholen in Assen. Wethouder Maurice Hoogeveen tekent dit convenant mede om aan te geven dat de gemeente achter een dergelijk initiatief staat om middelbare school leerlingen te stimuleren sportief bezig te zijn.

De vijf deelnemende scholen zijn: CS Vincent van Gogh, Dr. Nassau College, Noorderpoort gezondheidszorg Assen, het Drenthe College en het Alfa College. Zij beginnen het jaar voor hun leerlingen sportief door aan het No-Be programma deel te nemen. De leerlingen krijgen o.a. de kans om diverse clinics te volgen van atleet Olfert Molenhuis met als doel meer te bewegen en beter te weten hoe te bewegen. Het programma sluit af met het lopen van de 5 of 10km tijdens de Asserstadsloop op 21 mei 2017 door het centrum van Assen.

De Asserstadsloop daar krijgt iedereen energie van!

Bron: http://www.deasserstadsloop.nl/nieuws/

De tussenstand in de Scholencompetitie na 3 runs
|21-11-2016|

Na de Baggelhuizercross van eind november is de AssenRuns Scholencompetitie al weer op de helft.

Links staat de tussenstand na drie van de zes runs. Daarin valt op dat er in de Top-5 niets is veranderd. CBS De Kloostertuin ligt nog steeds comfortabel op kop vanwege het grote aantal deelnemers én de goede prestaties daarvan. Direct daarachter scheelt het maar weinig tussen OBS De Marskramer en OBS De Heksenketel. Eén van de prijswinnaars van vorig seizoen, OBS De Valkenhorst, klimt voorzichtig naar plek 6. Een opvallende ‘nieuwe binnenkomer’ in deze tussenstand is CBS De Regenboog, die bijna de Top-10 in rent.

De Scholencompetitie zit nu in haar ‘winterstop’ tot met maart volgend jaar.
Op zondag 2 april 2017 gaan we verder met ‘De 10 van Assen’ op de atletiekbaan van AAC ’61.