AssenRuns 

–Nieuws–

Zomer Clinic door Marije Joling op woe. 8 juli voor basisschoolleerlingen uit groepen 3 t/m 5
|22-06-2020|

In de eerste week van de zomervakantie verzorgt Marije Joling op woe. 8 juli een spetterende Zomer Clinic op sportpark Stadsbroek voor leerlingen uit basisschoolgroepen 3 t/m 5.
Van 10:00 tot 16:00 start er ieder heel uur een nieuwe groep. Deelname is gratis.
Opgave MOET VOORAF via een e-mail aan: zomerclinic@4mijlvanassen.nl.
De richtlijnen vanuit het RIVM zullen worden gevolgd tijdens de clinics.
Dus stel op dat mailtje, druk op ‘Verzenden’ en kom lekker bewegen!

Eindstand Rabo Scholencompetitie 2019/2020 na (helaas maar) 2 wedstrijden
|21-06-2020|

Na de Baggelhuizercross in november 2019 begon de winterstop van de Rabo Scholencompetitie. En ondanks maanden met prachtig loopweer zijn we daar niet meer uit gekomen. En dat allemaal door een klein virus met grote gevolgen. Dit maakt dat de tussenstand van eind november nu tevens de eindstand is in de Scholencompetitie over het schooljaar 2019/2020.
Daarmee eindigt KC De Kloostertuin op de eerste plek, gevolgd door KC De Heksenketel en KC De Scharmhof. Met hun derde plaats eindigt KC De Scharmhof voor de eerste keer in de Top-3, een mooie prestatie! Op plekken 4 en 5 zijn geëindigd KC Het Krijt en KC De Marskramer. En ondanks het beperkte aantal runs in dit schooljaar hebben er toch vanuit 22 Asser basisscholen leerlingen meegelopen. Goed gedaan allemaal!

De volgende run is de 4 Mijl van Assen op zaterdag 12 september 2020. Deelname voor basisschoolleerlingen is gratis en kan alleen via online voor-inschrijving.

Tussenstand Rabo Scholencompetitie 2019/2020 na 2 wedstrijden
|23-11-2019|

Na de Baggelhuizercross is er een nieuwe tussenstand. Daarin staat KC De Kloostertuin stevig aan kop, doordat hun leerlingen goed presteren maar vooral doordat er vanuit deze school bij elke run altijd jongens en meiden meelopen op elke afstand. En dat helpt, want naast goede klasseringen is het vooral het meedoen dat telt.

KC De Heksenketel stijgt één plaats naar plek 2. En door flink wat leerlingen op de verschillende afstanden stomen KC De Scharmhof en KC Het Krijt op naar plek 3 en plek 4. En voor vijf scholen scoorden er leerlingen tijdens de Baggelhuizercross de eerste punten in de Rabo Scholencompetitie. Dat was voor KC De Parel, KC De Driemaster, KC Het Sterrenschip, KC De Veldkei en KC Valkenhorst. Goed gedaan allemaal!

Het tussenklassement vind je bij Rabo Scholencompetitie.

De volgende run is de FORTE 10 van Assen op zondag 29 maart 2020. Deelname voor basisschoolleerlingen is gratis. Voorinschrijving start in januari.

Aanpassing AssenRuns Klassement
|20-10-2019|

Door het wegvallen van de Kloostervesterun bestaat de AssenRuns Competitie 2019 nog uit vijf wedstrijden. De beste drie tellen mee voor het klassement.

Bekendmaking resultaten Rabo ClubSupport
|15-10-2019|

Op maandag 14 oktober vond in De Nieuwe Kolk in Assen de afsluitende avond plaats van Rabo ClubSupport. Er was een mooi programma, goede catering en natuurlijk: ‘enveloppen met inhoud ‘. Er was een compilatie te zien van de voorstelling De Blauwe Vlinder van Geke Hoogstins en Maarten van der Weijden hield een inspirerend verhaal over ‘Vrijheid’. Waaronder de vrijheid om extreme keuzes te maken…

Als bijdrage in de kosten voor een nieuwe brede opblaasbare startboog ontving AssenRuns ruim €300 in de vorm van een cheque van ruim €200 plus een ‘bonus’ van €100. Dank aan de Rabobank voor deze steun en dank aan de stemmers voor hun stem op AssenRuns!

Maarten van der Weijden tijdens Rabo Clubsupport 2019 in DNK

Bijdrage vanuit Rabo Clubsupport

Afsluiting van Nationale Sportweek in Assen
|02-10-2019|

Zondag 29 sept. was de afsluiting van de nationale sportweek op het TT Circuit van Assen. In bijzijn van de koning werd daar flink gecrossed om de prijzen en werd het motorcross landenteam van Nederland voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen.
Hier twee links naar video’s op Twitter:
– Een over de afsluitende dag op het circuit.
– En een over de @BeActive Night op za. 28 sept. in de drie Host Cities van de Nationale Sportweek: Assen, Den Haag en Nieuwegein. In Assen was dit in De Bonte Wever.

AssenRuns doet mee aan Rabo ClubSupport
|27-09-2019|

Omdat de Rabobank gelooft in de kracht van clubs en verenigingen investeert zij daarin een deel van haar winst. Dat gebeurt in de actie ‘Rabo ClubSupport‘. Leden van de Rabobank kunnen daarbij stemmen op de initiatieven van hun voorkeur. Ook Assenruns doet mee aan deze actie, die loopt van 27 september t/m 11 oktober.

Ons doel is het verwerven van een nieuwe, extra brede, opblaasbare startboog. Onze huidige startboog is oud, versleten en relatief smal (opening van 4m). Door de groei aan deelnemers kennen de runs een steeds groter startveld. Een bredere boog is dan comfortabeler en veiliger bij de start. Daarnaast wensen we een boog die ook ruimte biedt aan (wisselende) uitingen door sponsoren van de verschillende runs. Dus goed voor de lopers en goed voor de sponsoren!
Stemmen kan via deze link

Beginstand Rabo Scholencompetitie 2019/2020 na 1 wedstrijd
|22-09-2019|

Na de 4 Mijl van Assen op za. 14 sept. is er een beginstand. Daarin staat de winnaar van de Scholencompetitie van vorig schooljaar, KC De Kloostertuin, op de eerste plek! Een indrukwekkende start. Maar ook KC De Marskramer (plek 2), KC De Heksenketel (plek 3), KC De Borg (plek 6) en KC De Driesprong (plek 8) deden goede zaken in de eigen wijk Marsdijk. Kijk bij Rabo Scholencompetitie voor de details.

De volgende run is de Baggelhuizercross op zondag 17 november. Deelname voor basisschoolleerlingen is gratis. Voor-inschrijving kan online via deze link.

Nieuws over de Kloostervesterun
|15-09-2019|

Afgelopen jaar heb je meegelopen (of was je dit van plan) tijdens de Kloosterveste Run in Kloosterveen en misschien was je ook de jaren daarvoor al van de partij. De Kloosterveste Run is één van de runs die in samenwerking met AssenRuns al vier keer is georganiseerd in Assen. Jong en oud was in 2018 van de partij en meer dan 400 deelnemers mochten we verwelkomen! Ook voor 2019 waren er plannen om de Kloosterveste Run te organiseren, maar helaas moeten we je mededelen dat de Kloosterveste Run in 2019 niet door gaat. De oplettende lezer/kijker heeft op de website al kunnen lezen dat we door een wijziging in de organisatie hebben moeten besluiten de Run voor 2019 te cancelen. In samenwerking met AssenRuns wordt op dit moment gekeken naar de mogelijkheden om de Run in 2020 weer te organiseren.

Uiteraard vinden we dit erg jammer, maar gelukkig staat er nog een mooie loop op het programma.

Baggelhuizercross

Op zondag 17 november vindt de Baggelhuizercross weer plaats. Alweer voor de 8ste keer wordt deze run voor jong en oud georganiseerd. Het geaccidenteerde parcours kent vele mooie vergezichten en kent extra trekpleisters als Sinterklaas en zijn bekende rechterhand. Daarnaast is er voor de toeschouwers de hardloopwedstrijd met aangelijnde honden en hun baas, de canicross een grote attractie. Voor meer informatie en om je in te schrijven kun je terecht op de website: https://www.aac61.nl/baggelhuizercross/

Ben je benieuwd naar alle lopen die vallen onder AssenRuns, check de website voor meer informatie: https://www.assenruns.com/

Mocht er meer informatie bekend zijn over een mogelijke editie 2020, dan informeren wij je uiteraard!

Namens de organisatie van de Kloosterveste Run
Erwin Mulder

Prijsuitreikingen Rabo Scholencompetitie 2018/2019
|03-09-2019|

Op de vrijdag in de eerste schoolweek reikte wethouder Janna Booij aan drie Asser basisscholen de prijzen uit voor hun prestaties van vorig schooljaar. Aan deze vijfde editie deden leerlingen mee van 27 verschillende Asser basisscholen. Deze keer vielen in de prijzen:
• KC De Kloostertuin op plek 1
• KC De Heksenketel op plek 2
• KC Emmaschool op plek 3

Drie schooldirecteuren ontvingen een mooie beker van de wethouder plus een goed bruikbare geldprijs van de Rabobank. Op elke school waren er ook een prijzen voor de leerling(e) die het meest had bijgedragen aan de klassering van zijn of haar school:
• Op KC De Kloostertuin was dit Emma van der Hoofd
• Op KC De Heksenketel was het Ilse Clobus
• Op KC Emmaschool was Malik Hanachi de gelukkige

Malik is alleen net gestart op het voortgezet onderwijs. Daarom is Jenna Doygun hier gehuldigd (zij was nr. 2 op de Emmaschool). En Malik ontvangt alsnog een cadeaubon voor zijn prestaties.

Naast een beker van de wethouder ontvingen deze toppers ook een originele Team-NL Hoody van sponsor FORTE Sportswear.

Prijsuitreiking op KC De Kloostertuin
Prijsuitreiking op KC De Heksenketel
Prijsuitreiking op KC Emmaschool
Emma van der Hoofd met beker
Ilse Clobus met beker
Jenna Doygun met bekers

Nieuwe promotiemateriaal voor Rabo Scholencompetitie
|29-08-2019|

Het nieuwe schooljaar is al weer een week onderweg. En de eerste kidsrun in de Rabo Scholencompetitie van dit nieuwe schooljaar is al over twee weken, te weten tijdens de 4 Mijl van Assen. Om op scholen aandacht te kunnen schenken aan de scholencompetitie is een nieuwe poster ontworpen. Deze is geproduceerd in diverse formaten en wordt in de eerste week van september op alle Asser basisscholen persoonlijk afgeleverd door Marije Joling, de voormalige Asser topschaatster.

De poster staat hiernaast weergegeven. En voor eigen gebruik is de poster ook te downloaden via deze link.

Nationale Sportweek van 20 t/m 29 sept. 2019
|16-08-2019|

Van 20 tot en met 29 september 2019 draait alles in Assen om sporten en bewegen. Want Assen is een van de drie ‘host cities ‘ van de NOC*NSF Nationale Sportweek! Een mooie kans om sport in Assen op de kaart te zetten. De hele week worden inwoners uitgedaagd om deel te nemen aan verschillende sporten. De gemeente Assen geeft het programma vorm samen met aanbieders van sport en spel in Assen. Zo zien de inwoners wat er op sportief vlak te doen is en kunnen zij laagdrempelig kennis maken met diverse activiteiten! Aanmelden van initiatieven kan op deze link.

Eindstand Rabo Scholencompetitie na 6 wedstrijden
|30-06-2019|

Zoals ieder jaar was één week voor de grote motorraces het hele TT-Circuit bestemd voor hardlopers. Het was een prachtige dag om te rennen en dat kwamen zo’n 160 kids ook lekker doen. Met al flink wat publiek op de hoofdtribune had elk van de drie categorieën twee mini-bikes die voor hen uitreden. En dat leidde tot sportieve prestaties.
Deze afsluitende run heeft de Top-3 van de Scholencompetitie nog veranderd, want KC Emmaschool schuift naar de derde plek, ten koste van KC Het Krijt, die eindigt op een vijfde plek. KC De Kloostertuin behoudt de koppositie in het eindklassement en KC De Heksenketel de tweede plaats. KC De Borg eindigt als vierde.
Klik hier voor alle uitslagen.
Prijsuitreikingen aan de scholen Top-3 vindt plaats in de ochtend van vrijdag 30 augustus.

Tussenstand Rabo Scholencompetitie na 5 wedstrijden
|14-06-2019|

Op zondag 2 juni was het wat zo’n dag belooft: heel zonnig! En op die warme dag verschenen er ruim 150 kids aan de start voor hun run van 1 km tijdens de Asser Stadsloop. In alle categorieën werd er goed gelopen. Ook door de jongens en meiden uit de groepen 1 & 2, voor wie 1 km in de hitte toch een flinke afstand is.
In de Top-3 van het klassement pakt KC Het Krijt de derde plek ten koste van KC De Borg. KC De Kloostertuin blijft aan kop en KC De Heksenketel blijft nummer 2. Andere stijgers zijn KC De Scharmhof van plek 7 naar 6, KC De Lichtbaak van plek 20 naar 14 en KC Baggelhuizen van plek 22 naar 20. En vanuit KC Het Octaaf en RKBS Maria in Campis namen dit schooljaar de eerste leerlingen deel, goed gedaan! Klik hier voor alle uitslagen.

Scoor een nieuwe sportoutfit!
|13-04-2019|

Op zoek naar een nieuwe outfit om in te rennen bij de Scholencompetitie? Dan kun je de sport-waardebon van de Rabobank goed gebruiken. Die ontvang je als je tussen 15 april en 31 juli 2019 een Rabo JongerenRekening opent bij een Rabo-vestiging in Assen, Zuidlaren, Gieten of Beilen (dus niet on-line). De waardebon is te besteden bij Sportzaak Ruchti in Zuidlaren of Sport 2000 van Leeuwen in Assen. Je kunt de waardebon besteden tot 31 december van dit jaar.

Tussenstand Rabo Scholencompetitie na 4 wedstrijden
|04-04-2019|

Op een wat winderige atletiekbaan liepen er op zondag 31 maart ruim 100 basisschool-leerlingen hun 1, 2 of 3 rondjes. Afkomstig van maar liefst 21 verschillende Asser basisscholen werden er fanatiek meters gemaakt. Dat leidde in de Top-3 van de Rabo Scholencompetitie niet tot verschuivingen. KC De Kloostertuin blijft aan kop, maar ziet KC De Heksenketel tot op één punt naderen. Ook KC De Borg op plek 3 ziet KC Het Krijt op maar één punt achter zich in het klassement. KC Emmaschool schuift van plek 6 naar 5 en KC Theo Thijssen presteert het om van plek 17 te springen naar plek 12. KC De Driemaster klimt van plek 15 naar 13. En vanuit KC De Boei en KC Baggelhuizen namen dit schooljaar de eerste leerlingen deel, goed gedaan! Benieuwd naar alle uitslagen? Klik dan hier

Prachtige eerste wedstrijd van AssenRuns
|02-04-2019|

Wat een succes was de FORTE10vanAssen op 31 maart 2019!

Er stonden ruim 120 deelnemers meer aan de start dan het voorgaande jaar. Ook de basisschoolkinderen ware in grote getale aanwezig en zagen hoe het nieuwe contract met de Rabobank werd ondertekend. De kinderen liepen alweer de 4e wedstrijd van de Rabo Scholencompetitie AssenRuns. De strijd is nog lang niet gestreden met nog twee wedstrijden te gaan.

De wedstrijden waren in elke klasse erg spannend. Bij de 5 kilometer stonden er een aantal topatleten aan de start en werd er bijzonder hard gelopen.

Met de FORTE10vanAssen is de AssenRuns Competitie 2019 ook weer van start gegaan.

 

Ondertekening sponsorcontract

Rabobank Assen en Noord-Drenthe verlengt hoofdsponsorschap Scholencompetitie AssenRuns met drie (school)jaren
|31-03-2019|

Een jaar geleden werd de Rabobank Assen en Noord-Drenthe voor de duur van één jaar de hoofdsponsor van de Scholencompetitie voor Asser basisscholen. Daarmee werd in het schooljaar 2017/2018 voor het eerst nauw samengewerkt om zoveel mogelijk leerlingen van basisscholen in beweging te krijgen. Dat is goed gelukt én de samenwerking is beide partijen goed bevallen. Daarom blijft de Rabobank hoofdsponsor in het lopende schooljaar én voor de twee schooljaren daarna.
Deze blijvende bundeling van krachten komt ten goede aan de jeugd in Assen in de vorm van plezier, beweging en gezondheid. De Rabobank geeft hiermee uiting aan haar maatschappelijke betrokkenheid in de regio. AssenRuns waardeert deze ondersteuning.
Op de foto: dhr. Ludo Mennes namens de Rabobank, het dagelijks bestuur van de Stichting AssenRuns en vertegenwoordigers van de Asser Stadsloop en de Kloostervesterun.

Mooi stukje in de Volkskrant over een ‘stoffig Drenthe’
|19-01-2019|

Onze voorzitter was aanwezig bij de aftrap van het jaar van de ‘European Community of Sport’.

Lees het gehele artikel hier

Drenthe de ‘Europese gemeenschap’ van sport? ‘Dat zag ik eerlijk gezegd ook niet aankomen’, bekent Bertjan Marree. Hij is voorzitter van AssenRuns. Jaarlijks verzorgt deze stichting zes loopevenementen en een scholencompetitie in de Drentse hoofdstad. ‘Drenthe staat misschien te boek als een wat stoffige provincie waar zestigers komen voor de fietsvierdaagse. Maar ons ambitieniveau is hoog en deze titel geeft een prachtige stimulans.’

Ook financieel, hoopt Marree. Want ondanks een subsidie van 12.500 euro van de gemeente blijft het schrapen. ‘Terwijl je maar één of twee kinderen uit de GGZ hoeft te redden door ze lekker te laten rennen, en dat geld is terugverdiend.’ Dus is Marree vrijdag naar het TT-circuit gekomen, ook om een beetje te netwerken. ‘Ik heb al gezien dat de wethouder hier ook rondloopt.’

Start van de nieuwe AssenRuns Competitie 2019
|10-01-2019|

Op 31 maart 2019 is de FORTE10vanAssen weer de eerste wedstrijd van de AssenRuns Competitie.
Ook dit jaar tellen de korte afstanden mee voor het klassement. Je dient vier van de zes wedstrijden gelopen te hebben om in aanmerking te komen voor het klassement.

Zien we je aan de start van de FORTE10vanAssen?

Tussenstand schooljaar 2018/2019 na 3 runs
|08-12-2018|

Na de Baggelhuizercross van zo. 18 nov. is er een de nieuwe tussenstand. Daaruit blijkt dat KC De Kloostertuin de 1e plaats overneemt van KC De Heksenketel. KC De Borg blijft op haar 3e plaats staan en KC Het Krijt springt knap van plek 6 naar plek 4. Maar ook KC Kloosterveen doet goede zaken door van plek 9 te stijgen naar plek 5. Mooie prestaties!
Klik hier voor de nieuwe tussenstand.

De volgende run is de FORTE 10 van Assen op zo. 31 maart 2019 op het complex van de atletiekvereniging AAC’61. De kidsruns starten vanaf 14:00 en deelname is gratis.

Finale AssenRuns Competitie 2018
|18-11-2018|

Zondag 18 november 2018 was de grote finale van de AssenRuns Competitie 2018!
Een groot aantal deelnemers ging onder prachtige omstandigheden van start. Het weer was niet zo onstuimig als voorgaande jaren, maar het strand was des te zwaarder…Een mooie wedstrijd èn een mooi podium!

Kijk bij de uitslagen van 2018 voor het uiteindelijke klassement.

Namens AssenRuns willen we jullie bedanken voor de deelname. Op naar het nieuwe seizoen, welke start op zondag 31 maart 2019 bij de FORTE10vanAssen…

Eindklassement AssenRuns

Tussenstand schooljaar 2018/2019 na 2 runs
|14-10-2018|

Na de Kloosterveste Run hebben we een derde van de Rabo Scholencompetitie achter de rug. Klik hier voor de nieuwe tussenstand. Daaruit blijkt duidelijk dat scholen uit de wijk Kloosterveen goede zaken hebben gedaan. Zo klimt KC De Kloostertuin naar de 2e plek, stijgt KC Het Krijt van 8 naar 6 en KC Kloosterveen van 11 naar 9. En vanuit het niets komen KC Het Sterrenschip op 8 en KC De Parel op 11.

De volgende run is de Baggelhuizercross op zo. 18 nov. De eerste kidsrun over 500 meter start om 11:45. Deelname aan de kidsruns is gratis. Met voor elke deelnemer gratis snert of chocomel. Zie ook info op de facebook-pagina.

Voor-inschrijven kan online of tot een half uur voor de start van een onderdeel.

Tussenstand schooljaar 2018/2019 na 1 run
|21-09-2018|

Tegelijk met het SWAMP-festival was op za. 15 sept. 2018 de eerste editie van de 4 Mijl van Assen. Onder grote belangstelling startte om 12:15 de eerste van de drie kidsruns over het festivalterrein. Met ruim 200 ingeschreven leerlingen vanuit 19 Asser basisscholen waren het drie ‘volle runs’. En in deze ‘thuiswedstrijd’ voor basisscholen uit de wijk Marsdijk kwamen de meeste deelnemers van die scholen. En dat zie je terug in de tussenstand:
• KC De Heksenketel staat op de eerste plaats, gevolgd door KC De Marskramer en KC De Borg.
• Maar KC De Kloostertuin, winnaar van de competitie over vorig schooljaar, staat al weer op plek 4 !

De volgende runs is de Kloostervesterun op za. 6 oktober 2018. De eerste kidsrun over 500 meter start om 10:30. Deelname aan de kidsruns is gratis. Inschrijven kan online of op de dag zelf vanaf 09:00 tot een half uur voor de start van een onderdeel.

Prijsuitreikingen over schooljaar 2017/2018
|07-09-2018|

Op vrijdag 7 september reikte wethouder Janna Booij aan drie Asser basisscholen prijzen uit voor hun prestaties in de Rabo Scholencompetitie 2017/2018 van AssenRuns. Ook deze vierde editie bestond weer uit de kidsruns van zes verschillende loopevenementen in Assen, mooi verdeeld over het schooljaar. Er deden leerlingen mee van 26 verschillende Asser basisscholen.

Deze keer vielen in de prijzen:
– KC De Kloostertuin op plek 1
– KC De Heksenketel op plek 2
– KC De Borg op plek 3

Onder veel interesse ontvingen drie schooldirecteuren een mooie beker van de wethouder plus een cheque met een vrij te besteden bedrag van de Rabobank. Op elke school was er ook een prijs voor de leerling(e) die het meest had bijgedragen aan de klassering van zijn of haar school. Op KC De Kloostertuin was dit Amy Inwards, op KC De Heksenketel was het Natasha Brouwer en op KC De Borg was Ingelise de gelukkige. Naast een beker van de wethouder ontvingen deze toppers ook een cadeau-set van de Rabobank plus een originele Team-NL Hoody van sponsor Forte Sportswear.

Op KC De Borg was echter Ingelise nummer twee en haar broer Leander nummer één. Omdat Leander net is vertrokken naar het voortgezet onderwijs neemt Ingelise niet alleen haar eigen prijzen mee, maar ook die voor haar broer. Komt het toch goed…

De eerste run in het schooljaar 2018/2019 is de 4 Mijl van Assen op za. 15 sept. 2018 in de wijk Marsdijk

1e prijs voor KC De Kloostertuin 2e prijs voor KC De Heksenketel 3e prijs voor KC De Borg

Eindstand schooljaar 2017/2018 na 6 runs
|24-06-2018|

Voorafgaand aan de TT-Run stonden de scholen in de Top-5 erg dicht bij elkaar. Daardoor was het erg spannend en kwam er een recordaantal leerlingen rennen op het circuit. Uiteindelijk veranderde dat maar weinig in de Top-5:
• Net als vorig jaar legt CBS Kloostertuin weer beslag op de eerste plek
• Gevolgd door dezelfde nr.2 van vorig jaar: OBS De Heksenketel
• CBS De Borg handhaaft zich knap op plek 3 en wint daarmee voor de eerste een beker in deze competitie!
• Net buiten de Top-3 wordt nog van plek gewisseld:
• OBS Kloosterveen klimt van plek 5 naar plek 4
• En daarmee eindigt CBS Het Krijt in het eindklassement op plek 5
Dit schooljaar hebben er leerlingen meegedaan van 26 Asser basisscholen
De prijsuitreikingen aan de scholen Top-3 is na de zomervakantie op vrij. 7 sept.
De eerste run in het nieuwe schooljaar is de 4 Mijl van Assen op za. 15 sept. 2018

Tussenstand schooljaar 2017/2018 na 5 runs
|08-06-2018|

Bij de Asser Stadsloop op zondag 3 juni deed er een record aantal leerlingen mee voor de punten in de  Rabo Scholencompetitie. In de nieuwste tussenstand staat CBS De Kloostertuin weer nipt aan kop, direct gevolgd door OBS De Heksenketel. En met de eindstreep in zicht nestelt CBS De Borg zich knap op de derde plek. Ook mooi te melden dat er scholen waren die dit schooljaar voor de eerste keer deelnamen, te weten OBS Theo Thijssen en KBS Maria in Campis. Welkom allebei!

En nu op naar de ontknoping op het circuit van Assen tijdens de TT-Run op za. 23 juni.

Tussenstand schooljaar 2017/2018 na 4 runs
|22-04-2018|

Op 8 april deed ‘Zondag’ zijn naam eer aan, want het was zeer zonnig. En na drie mooie kidsruns over de atletiekbaan hebben we een nieuwe tussenstand. Met nog maar twee runs te gaan in dit schooljaar is de strijd nu erg spannend:
• Zo delen nu OBS De Heksenketel en CBS De Kloostertuin de eerste plaats!
• Op 3 en 4 staan CBS Het Krijt en CBS De Borg vlak bij elkaar, dus dat kan nog schuiven.
• Geen van de partijen op plek 3 t/m 6 in deze tussenstand is eerder in de Top-3 geëindigd.
Dus dat levert na de TT-Run wellicht kersverse scholen in de Top-3 van het eindklassement…
De volgende run van de Rabobank Scholencompetitie is de Asser Stadsloop op zondag 3 juni 2018.

Ondertekening sponsorcontract Rabobank
|08-04-2018|

Zondag 8 april is voorafgaand aan de ‘FORTE 10 van Assen’ de sponsorovereenkomst getekend tussen de Rabobank Assen en Noord-Drenthe en AssenRuns.

Hiermee is de Rabobank hoofdsponsor van de Scholencompetitie voor Asser basisscholen, die nu Rabo Scholencompetitie AssenRuns heet.

Met deze steun kan de Rabo Scholencompetitie AssenRuns zich verder ontwikkelen en groeien in deelnemers.

Daarmee komen er meer kinderen echt ‘in beweging’ en dat is goed voor hun ontwikkeling én hun gezondheid.

Van zowel de ondertekening als van de kidsrun voor Groepen 1 & 2 staat een kort filmpje op:

https://twitter.com/RaboAssenND/status/983004403333521410

Goed begin van het nieuwe jaar
|03-01-2018|

Iedereen de beste wensen voor 2018!

Je kunt je inmiddels al inschrijven voor de FORTE10vanAssen  de De 10e Asserstadsloop en voor de TT-Run.

Eindstand AssenRuns Competitie 2017
|19-11-2017|

Eindstand AssenRuns Competitie 2017

Na een mooie finale bij de korte cross van de #Baggelhuizercross is de eindstand bekend!

Dames junioren
1. Sanne Niestijl
2. Merel van Zomeren
3. Jinte Engberts

Dames senioren
1. Karen Martens
2. Renske Hiddema
3. Mandy Venhuizen

Dames masters
1. Aniek Steenhuisen
2. Marike Bremmer
3. Esther Vermolen

Heren senioren
1. Kevin Eefting

Heren masters
1. Ludy Timmer
2. Bouke Janssen
3. Sven Baanders

Er is een kleine wijziging geweest bij de heren masters, daar was een fout gemaakt in de telling. Excuses daarvoor!

We willen iedereen bedanken voor de deelname.
We zien jullie graag volgend jaar terug, met als eerste wedstrijd de #FORTE10vanAssen!

Nieuwe agenda AssenRuns 2018
|17-10-2017|

De agenda voor 2018 is bekend!

Stand na vijf wedstrijden
|11-10-2017|

Het klassement na vijf wedstrijden is inmiddels bekend!

De zesde en laatste wedstrijd, om nog punten te verzamelen voor het klassement, is de Baggelhuizercross op zondag 19 november 2017. Om mee te dingen naar de prijzen, dien je minimaal vier van de zes meetellende afstanden gelopen te hebben. Voor de Baggelhuizercross is dit de 4 kilometer korte cross.

Doe allemaal mee!

Dames junioren:

Naam Punten Deelname
Sanne Niestijl 200 4
Merel van Zomeren 157 5
Jinte Engberts 111 3

 

Dames senioren:

Naam Punten Deelname
Mandy Venhuizen 138 4
Karen Martens 133 3
Renske Hiddema 110 4

 

Dames masters:

Naam Punten Deelname
Aniek Steenhuisen 230 5
Marike Bremmer 126 3
Esther Vermolen 119 3
Esther Wietzes 100 3
Ilse Nijhuis 99 3

Heren junioren:

Naam Punten Deelname
x x x

 

Heren senioren:

Naam Punten Deelname
Kevin Eefting 135 4

 

Heren masters:

Naam Punten Deelname
Matthijs Spijker 156 5
Ludy Timmer 150 3
Bouke Janssen 149 4
Sven Baanders 144 4
Rogier Stout 131 4
Martin Vos 108 3
Paul Inwards 89 4
Jonathan Engberts 84 4
Bart Raaijmakers 73 3
Fred Quak 67 3
Gerard IJzermans 37 3
Erwin Grimme 36 3
Bernd Boxma 25 3
Ronald Bousema 21 3

Informatie over de Baggelhuizercross
|11-10-2017|

De zesde editie van de Baggelhuizercross in Assen wordt georganiseerd op
zondag 19 november 2017.

Het programma ziet er als volgt uit:

11:00 uur Canicross 2, 4 of 6 km

11:45 uur Jeugdloop 500 meter
11:55 uur Jeugdloop 1000 meter
12:10 uur Jeugdloop 1500 meter
Prijsuitreiking direct na de finish

12:45 uur de Baggelhuizercross 2, 4, 6 of 8 km
de 4 km is de korte cross, deze telt mee voor het AssenRuns circuit.
Prijsuitreiking direct na afloop

Een verslag van de Kloosterveste Run
|11-10-2017|

De Kloosterveste Run 2017 zit er alweer op! En alhoewel het weer ons vanmiddag wat in de steek liet, was de sfeer prima! We mochten weer vele enthousiaste kinderen en volwassenen verwelkomen aan de start. Daarnaast is er weer een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel On The Run: € 3.576,-

De uitslagen hebben we inmiddels geplaatst op de Website en alle foto’s volgen snel. Iedereen van harte namens de winkeliersvereniging en de organisatie van de Kloosterveste Run.

Bron: Facebookpagina Winkelcentrum Kloosterveste.

Kidsrun 500 meter
1e prijs jongens: Douwe Feenstra
2de prijs jongens: Tycho Haan
3de prijs jongens: Thijn Zantingh

1e prijs meisjes: Joy van der Burgh
2de prijs meisjes: Natasha Brouwer
3de prijs meisjes: Nola van Haaften

Kidsrun 1000 meter
1e prijs jongens: Niels van der Meer
2de prijs jongens: Olivier Veling
3de prijs jongens: Sven Steenhorst

1e prijs meisjes: Amy Inwards
2de prijs meisjes: Julia Hartog
3de prijs meisjes: Merle van der Mei

Kidsrun 1500 meter
1e prijs jongens: Mike Berends
2de prijs jongens: Leander van den Berg
3de prijs jongens: Kyle Inwards

1e prijs meisjes: Celine Dijkstra
2de prijs meisjes: Inez Spijker
3de prijs meisjes: Esmee Vos

5 kilometer
1e prijs mannen: Luc Sillen
2de prijs mannen: Ludy Timmer
3de prijs mannen: Niels Goeree

1e prijs vrouwen: Marrijtje Molenhuis
2de prijs vrouwen: Sanne Niestijl
3de prijs vrouwen: Larissa van Essen

10 kilometer
1e prijs mannen: Olfert Molenhuis
2de prijs mannen: Wim Optem
3de prijs mannen: Robin Vos

1e prijs vrouwen: Alinda van Luijk
2de prijs vrouwen: Henriette Pepels
3de prijs vrouwen: Anna Hendrikse

Stand na vier wedstrijden
|17-09-2017|

De organisatie van de Winkelrijk Marsdijkrun kijkt terug op een geweldige WinkelRijk MarsdijkRun. Ondanks de regen en modder een record aantal deelnemers.

De tussenstand van de AssenRuns Competitie 2017 is inmiddels bijgewerkt!
Heb jij je ondertussen ook al ingeschreven voor de Kloosterveste Run op 7 oktober 2017 om nog meer punten te behalen?

Klassement

Foto: Erik van Echten

Stand na drie wedstrijden
|12-09-2017|

De tussenstand van de AssenRuns Competitie 2017 is bijgewerkt!
Wie durft de strijd aan tijdens de Winkelrijk MarsdijkRun?

Klassement

Rennen voor je leven !
|08-09-2017|

Afgelopen vrijdag reikte wethouder Albert Smit op drie Asser basisscholen de prijzen uit voor de AssenRuns Scholencompetitie 2016/2017. Aan deze competitie van zes Asser hardloopevenementen door het hele schooljaar deden vorig schooljaar leerlingen mee van 25 Asser basisscholen. De wethouder benadrukte dat je toch vooral ‘rent voor je leven’. Veel leerlingen meenden dat dit ging over een overstroming, een dino die je achterna zit of snel stijgende lava. Nu is hard kunnen rennen in zo’n geval erg slim, maar het ging ergens anders over. Namelijk dat regelmatig hardlopen erg gezond is. Voor botten, voor spieren, voor uithoudingsvermogen en zelfs … voor de hersenen! Ja, je gaat er gewoon beter van leren.

Onder veel interesse ontvingen drie schooldirecteuren een mooie beker plus een zelf in te plannen loop-clinic. De eerste plaats was voor CBS De Kloostertuin, de tweede plek voor OBS De Heksenketel en de derde plaats voor OBS Emmaschool. Alle leerlingen die hebben meegedaan kijken er al weer naar uit om de beker van hun school eens een week mee naar huis te mogen nemen. Op elk van deze scholen was er ook een prijs voor de leerling die het meest had bijgedragen aan de klassering van zijn of haar school. Op CBS De Kloostertuin was dit Stan Everts, op OBS De Heksenketel Ilse Clobus en op OBS Emmaschool Zoë Bultstra.

Hierbij felicitaties aan alle scholen voor hun gezamenlijke prestaties en in het bijzonder aan Stan, Ilse en Zoë voor hun getoonde inzet.

Prijsuitreiking scholencompetitie 2016-2017
|06-09-2017|

Op zaterdag 17 juni vormde de Mini TT-Run de ontknoping van de AssenRuns Scholencompetitie. Daarbij startte CBS De Kloostertuin vanaf ‘pole position’, omdat zij na de afgelopen Asser Stadsloop al comfortabel aan kop ging. Deze positie heeft zij niet meer prijsgegeven en daarmee is CBS De Kloostertuin de winnaar van de scholencompetitie over het schooljaar 2016/2017. Ook de plekken 2 en 3 werden zodanig sterk verdedigd dat daarin geen verschuivingen optraden. Dit brengt in de eindstand OBS De Heksenketel op 2 en OBS Emmaschool op 3. Een knappe prestatie werd geleverd door CBS Het Krijt. Vorig jaar eindigde zij nog net in de top-10, dit schooljaar stomen zij in de eindstand op naar plek 4.

Dit schooljaar renden er weer meer leerlingen mee dan vorig jaar. Aan deze eindstand is goed te zien dat vooral deelname loont. Daarbij goed presteren is meegenomen, maar niet het belangrijkste. Zo deden er over dit schooljaar vanuit CBS De Kloostertuin 56 individuele leerlingen mee aan één tot zes runs. Voor OBS De Heksenketel en OBS Emmaschool waren dat 36 en 28 leerlingen.

De prijsuitreikingen aan de scholen vinden plaats na de zomervakantie op vrijdag 8 september. Tussen 09:00 en 12:00 komt wethouder Albert Smit de drie winnende scholen hun beker uitreiken. Ook ontvangt dan de leerling die het meest heeft bijgedragen aan het resultaat van zijn of haar school een persoonlijke beker.

Android

De WinkelRijk MarsdijkRun app
|30-07-2017|

De WinkelRijk MarsdijkRun is trots om samen met New Nexus een App te kunnen lanceren met alle informatie over de Winkelrijk MarsdijkRun 2017. Download deze op je telefoon en je hebt alle info direct bij de hand. Tot ziens op 16 september!

 

Apple
Inschrijven

LET OP: De meetellende afstand voor de AssenRuns Competitie is de 4 mijl!

De WinkelRijk MarsdijkRun op zaterdag 16 september 2017.
|30-07-2017|

“De 4 mijl van Assen”

Help een handje met je voeten in Assen!
Op zaterdag 16 september klinkt opnieuw het startschot van de Winkelrijk Marsdijk Run in Assen (Anne Frank park). Dit jaar heeft UNICEF aansluiting gevonden bij deze run. Er is een run voor kinderen van de basisschool voor groep 1&2, groep 3&4&5, groep 6&7&8 en voor jeugd en volwassenen. UNICEF zal aanwezig zijn en samen met de organisatie proberen het nog wat leuker te maken.

Loop je mee?

Doe het voor je eigen gezondheid en voor een goed doel. Laat je sponsoren, bijvoorbeeld door je ouders, familie en vrienden en help UNICEF overal ter wereld kinderen helpen met het recht op een gezonde opvoeding en op sport en spel. Dat mag dan vanzelfsprekend zijn in Nederland, maar dat is niet overal. Help een handje met je voeten: loop mee en start zelf eenvoudig een sponsoractie de site :Unicef WinkelRijk MarsdijkRun

Om mee te doen moet je natuurlijk ook inschrijven voor de Winkelrijk MarsdijkRun, heb je je nog niet ingeschreven? Ga dan nu naar Inschrijven

Voor meer informatie, ga naar www.marsdijkrun.nl

De TT-Run op zaterdag 17 juni 2017.
|07-06-2017|

De TT-Run is een van de meest bijzondere loopervaringen van Nederland. 

De TT-Run wordt jaarlijks eenmalig georganiseerd, exact een week voor de echte TT MotoGP Assen. Het TT Circuit is een unieke locatie om te hardlopen en op de 3e zaterdag van juni ook nog extra bijzonder! Assen, Nederland, Europa en de hele wereld staan klaar voor de MotoGP TT Assen.

Bijzonder?!

Deelnemers en toeschouwers van de eerdere edities zijn lovend! Bekijk onze Facebookpagina voor een indruk van beelden, berichten, reacties en aanbevelingen. De organisatie neemt je mee in een ware race! Start vanaf Pole Position, achter de Safety Cars, loop je lap(s) (ronden) en finish in de Pitlane waar je wordt afgevlagd door Gridgirls. Het TT Circuit is in volle gereedheid gebracht voor de TT Assen en ligt er daarom optimaal verzorgd bij. De eerste MotoGP teams zijn binnen en de sfeer is adembenemend.

Inschrijven

LET OP: De meetellende afstand voor de TT-Run is one lap!

Inschrijven

De10vanAssen op zondag 2 april 2017.
|21-02-2017|

Op zondag 2 april 2017 is het weer tijd voor De10vanAssen!
Een gezellige loop voor de recreant of wedstrijdloper, met als doel het plezier in het hardlopen en het genieten van een prachtig verhard parcours door het Asserbos.

Scholencompetitie AssenRuns 2016-2017
We starten met alweer de 4e wedstrijd van de Scholencompetitie van AssenRuns. Alle kinderen van de basisscholen krijgen de mogelijkheid om op een echte atletiekbaan hun rondje(s) te lopen. Een topconditie is echt niet nodig en dat je nog niet eerder hebt meegedaan met de scholencompetitie maakt niet uit. We vinden het alleen al erg leuk dat je mee doet! Uiteraard hebben we voor iedere deelnemer een mooie herinnering.

AssenRuns Competitie 2017
Dit jaar maakt de 5 kilometer deel uit van de AssenRuns Competitie.
Om voor het eindklassement in aanmerking te komen, dien je vier van de zes meetellende afstanden uit te lopen. 

De10vanAssen
Na de scholencompetitie is de start van de vijf en de tien kilometer. We hebben weer een prachtig verhard parcours van vijf kilometer uitgezet, dat start op de atletiekbaan en via het Asserbos weer eindigt bij AAC’61.

Programma AssenRuns Competitie 2017 is bekend
|20-02-2017|

Ook in 2017 bestaat de AssenRuns Competitie uit 6 wedstrijden.

Omdat er al een aantal competities bestaan voor de langere afstanden, hebben wij dit jaar gekozen voor de kortere afstanden.
We zijn benieuwd wie er op het podium komen te staan!
Een wedstrijdje winnen is daarvoor niet eens nodig. Wanneer je minimaal 4 van de 6 wedstrijden meedoet, kun je al een heleboel punten verzamelen.

Daarnaast hebben de junioren dit jaar hun eigen klassement, naast de senioren en de masters!

We zien jullie graag bij de openingswedstrijd op 2 april: #De10vanAssen

Meetellende afstanden 2017
Reglement 2017

Prachtige bekers voor de Scholencompetitie AssenRuns
|13-02-2017|

Heb jij ze al gezien?
Deze prachtige bekers kun je winnen met de Scholencompetitie van AssenRuns!
Er zijn nog 3 wedstrijden te gaan dit schooljaar:

 De10vanAssen op 2 april 2017
– De Asserstadsloop op 21 mei 2017
– De TT-Run op 17 juni 2017

We zien je graag!

Agenda AssenRuns 2017, daar kun je niet omheen!
|11-02-2017|

Tijdens de 5e Run2Day Assen Trimloop is het spandoek met de agenda van AssenRuns 2017 getoond langs de baan van AAC ’61.

Daar kun je toch niet omheen?
Noteer de data in je agenda en schrijf je in!

Mooi bedrag voor Stichting ENERGY4ALL
|03-02-2017|

Door alle lopers die deelgenomen hebben aan de Asserstadsloop, konden wij afgelopen week weer een mooi bedrag overmaken aan ons goede doel Stichting Energy4All.

Elke week worden er in Nederland 1 á 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Slechts 50% van deze kinderen wordt ouder dan 10 jaar, 70% van de kinderen wordt niet volwassen. Kinderen met een energiestofwisselingsziekte hebben een defecte batterij, deze is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Helaas is er op dit moment nog geen behandeling mogelijk of medicijn beschikbaar.

Bron: http://www.deasserstadsloop.nl/nieuws/

Scholen uit Assen tekenen sportief convenant in strijd tegen obesitas.
|25-01-2017|

Vanmiddag werd onder toeziend oog van wethouder Hoogeveen het ‘No-Be Samen fit’ convenant getekend tussen vijf VO/mbo scholen en de st. Asserstadsloop. RTV Drenthe doet hiervan verslag op haar website. De leerlingen van CS Vincent van Gogh Dr. Nassau College, Drenthe College Noorderpoort Gezondheidszorg Assen en Alfa-college zijn betrokken bij een sportieve en gezonde levensstijl voor de leerlingen. Samen fit!

Bron: http://www.deasserstadsloop.nl/nieuws/

NO-BE SAMEN FIT
|24-01-2017|

Het No-Be (no obesitas) ‘Samen fit’is een convenant tussen de stichting Asserstadsloop en de vijf grote VO/MBO scholen in Assen. Wethouder Maurice Hoogeveen tekent dit convenant mede om aan te geven dat de gemeente achter een dergelijk initiatief staat om middelbare school leerlingen te stimuleren sportief bezig te zijn.

De vijf deelnemende scholen zijn: CS Vincent van Gogh, Dr. Nassau College, Noorderpoort gezondheidszorg Assen, het Drenthe College en het Alfa College. Zij beginnen het jaar voor hun leerlingen sportief door aan het No-Be programma deel te nemen. De leerlingen krijgen o.a. de kans om diverse clinics te volgen van atleet Olfert Molenhuis met als doel meer te bewegen en beter te weten hoe te bewegen. Het programma sluit af met het lopen van de 5 of 10km tijdens de Asserstadsloop op 21 mei 2017 door het centrum van Assen.

De Asserstadsloop daar krijgt iedereen energie van!

Bron: http://www.deasserstadsloop.nl/nieuws/

De tussenstand in de Scholencompetitie na 3 runs
|21-11-2016|

Na de Baggelhuizercross van eind november is de AssenRuns Scholencompetitie al weer op de helft.

Links staat de tussenstand na drie van de zes runs. Daarin valt op dat er in de Top-5 niets is veranderd. CBS De Kloostertuin ligt nog steeds comfortabel op kop vanwege het grote aantal deelnemers én de goede prestaties daarvan. Direct daarachter scheelt het maar weinig tussen OBS De Marskramer en OBS De Heksenketel. Eén van de prijswinnaars van vorig seizoen, OBS De Valkenhorst, klimt voorzichtig naar plek 6. Een opvallende ‘nieuwe binnenkomer’ in deze tussenstand is CBS De Regenboog, die bijna de Top-10 in rent.

De Scholencompetitie zit nu in haar ‘winterstop’ tot met maart volgend jaar.
Op zondag 2 april 2017 gaan we verder met ‘De 10 van Assen’ op de atletiekbaan van AAC ’61.